zatvor
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sudija okruga Lejk osudio je Džejsona Karelsa  (36)  iz Raund Lejk Biča, nakon što je razmotrio izjave o uticaju na žrtvu koje su napisale majka, baka i tetka dece koje su Karelsa nazvale „čudovištem“ koje je uništilo mnoge živote“, navodi tužilac u saopštenju.

„Naše misli su na prvom mestu, sa porodicom danas. Ovo je bio poražavajući slučaj za porodicu i zajednicu“, rekao je državni tužilac okruga Lejk Erik Rajnhart u saopštenju.

Karels, 36, priznao je krivicu, ali i da je "mentalno bolestan" u decembru po tri tačke optužnice za ubistvo prvog stepena. Priznao je da je 13. juna 2022. udavio petogodišnjeg Brajanta Karelsa, trogodišnju Kesidi Karels i dvogodišnjeg Gideona Karelsa.

Kriv, ali mentalno bolestan znači da optuženi ima mentalnu bolest, ali razume razliku između ispravnog i pogrešnog.

Policajci poslani u njegovu kuću da provere dobrobit dece pronašli su poruku za njegovu ženu na kojoj je pisalo: „Ako ja ne mogu da ih imam, ne možeš ni ti“, rekli su tužioci.

Karels iz Ilinoisa uhapšen je nakon što se zakucao vozilom u most dok je pokušavao da pobegne od policije. Karels je bio nakratko hospitalizovan nakon nesreće.

Rekao je da je on odgovoran za smrt dece i da je pokušao da se ubije pre nego što je pobegao iz kuće. Policajci su u kući pronašli njegovu krv od pokušaja da se povredi.

Policija je u vreme smrti saopštila da su roditelji delili starateljstvo nad decom, ali da nisu živeli zajedno, piše Asošijeted pres.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading