danijel živković
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Al Jazeera Balkans

-Kao što vam je poznato, Mandić je u svojstvu službenog lica, predsednika Skupštine protivpravno, suprotno Zakonu o državnim simbolima,  u svom kabinetu istakao zastavu strane države – rekao je Nikolić na konferenciji za medije. Rekao je da ne očekuje da će Mandić biti politički sankcionisan, ali očekuje da ga sankcioniđe Tužilaštvo, jer je, kako kaže pozivao ne nepoštovanje svoje, a na lojalnost drugoj državi.

Nikolić tvrdi da je Mandić izložio poruzi Crnu Goru, njenu zastavu i simbole, kao i Skupštinu koja je predstavnički dom svih građana.

Prijavu su, kako je rekao, potpisali poslaniciDPS, SD, HGI i DUA.

Bošnjačka stranka je, prema rečima Nikolića, odbila da potpiše kriivčnu prijavu.

-Ponudili smo im da potpišu prijavu, ali su nas sinoć obavestili da to neće učini. Zašto, pitajte njih – rekao je Nikolić.

Crna Gora je, prema njegovim rečima, ustavom definisana kao građanska država, a ne država jednog naroda.

– To znači da bi Mandić imao obavezu da se ponaša u skladu sa tim da poštuje ustav zakone i da bude predsednik i predstavnik svih građana, a ne samo Srba – rekao je Nikolić.

Cilj takve akcije je, kako je rekao, da Mandić promeni karakter Crne Gore, što, kako je rekao, proizvodi podele u Crnoj Gori.

-On želi Crnu Goru sa izmenjenim karakterom, da je uvede u srpski svet, zagovarajući novi koncept, objedinjena svih Srba, koji će slijediti odluke zvaničnog Beograda – naveo je Nikolić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading