policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jedan od skeleta bio je u fazi mumifikacije i neprepoznatljivog oblika, sa ostacima kostiju, saopšteno je iz PU Herceg Novi. Na licu mesta izvršen je uviđaj na kojem je medicinski radnik Hitne pomoći konstatovao smrt u odnosu na jedan skelet, koji je nakon izvršenog uviđaja, po nalogu višeg državnog tužioca, izuzet sa lica mesta, dok je mumificirane ostatke drugog skeleta uklonio i premesitio radnik pogrebnog preduzeća.

Nakon što su identifikovani posmrtni ostaci lica koje je MUP Srbije ranije prijavio kao nestalo, policijski službenici su preduzeli dalje isražne mere i radnje u odnosu na drugo lice za koje je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da je srodnik M.A, navodi se u saopštenju. Posle analize celokupnog događaja i vršenja uviđaja policijski službenici zaključili su da je radnik gradskog komunalnog preduzeća uklonio mumificirani skelet za koji je kasnije utvrđeno da se radi o licu M.I. i isti dislocirao na gradsku deponiju. Policija je detaljno pretražila deponiju i pronašla posmrtne ostatke skeleta u istom stanju pa je skelet po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu dostavljen na vršenje sudsko-medicinske obdukcije.

Sveukupne aktivnosti nakon izvršene obdukcije u odnosu na oba skeleta rezultirale su utvrđivanjem da do smrti dva lica nije došlo nasilnim putem, navodi se u saopštenju. Dodaje se da službenici Uprave policije utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do neprepoznavanja činjenica prilikom vršenja uviđaja na licu mjesta u odnosu na drugo lice, o čemu je obavešten viši državni tužilac u Podgorici koji će se, nakon sprovedenog uviđaja, izjasniti da li je izvršeno neko krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading