Lopovi zaustavili železnički saobraćaj
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Železnički operater "Dojče ban" saopštio je da je krađa metalnih delova otkrivena u ponedeljak, na delu pruge između glavne stanice u Manhajmu i obližnjeg grada Lamperthejma.

Poremećaj je, kako se navodi, uticao na vozove Intersiti ekspresa (ICE) koji saobraćaju na relaciji Berlin-Frankfurt-Štutgart, a sve saobraćajne linije između Frankfurta i Štutgarta su otkazane. Otkazani su i neki vozovi koji se kreću iz zapadne države Severna Rajna-Vestfalija do Minhena na jugu preko aerodroma u Frankfurtu i Štutgarta. Operater je morao da preusmeri druge ICE vozove koji putuju između Frankfurta i Manhajma.

Krađe bakra u Nemačkoj u poslednje vreme postaju sve učestalije zbog naglog rasta cena starog metala, preneo je "Dojče vele", ističući da metal ne kradu samo pojedinci, već i profesionalno organizovane bande koje koriste specijalne alate.

Nemačka je nedavno registrovala 450 slučajeva krađe metala na železnicama kojima upravlja "Dojče ban", rekao je portparol železničkog operatera za "Juronjuz", dodajući da su krađe pogodile 3.200 vozova, koji su kasnili ukupno 40.000 minuta i koštali kompaniju sedam miliona evra.

Uoči Božića, krađa bakarnog kabla u blizini Manhajma izazvala je haos koji je potrajao danima. Ranije ovog meseca, nekoliko ICE vozova između Frankfurta i Kelna zaustavljeno je zbog još jednog incidenta krađe metala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading