moskva
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Prinuđeni smo da konstatujemo da rusofobično nastrojeni britanski predstavnici ne beže od pokušaja da diskredituju ustavni sistem i društvenopolitičke procese u našoj zemlji", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Takozvani trustovi mozgova koji deluju na bazi najvećih britanskih i zapadnih obrazovnih institucija daju značajan doprinos subverzivnom delovanju Londona prema Rusiji, navelo je Ministarstvo.

Sankcije su uvedene protiv zamenika ministra odbrane Džejmsa Kartlidža, zamenice savetnika za nacionalnu bezbednost Sare Mekintoš i direktora podmornica Sajmona Askvita.

Sankcionisani su i Stjuart Pič, specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan, kao i lordovi Den Hanan i Majkl Eškroft.

Među sankcionisanim akademicima su istoričari Orlando Figes, Norman Dejvis, Timoti Garton Eš, Rob Džonson, Dejvid Abulafia i stručnjaci Roj Allison sa Oksforda, Grejem Robertson sa Univerziteta Severna Karolina, Kalder Valton sa Harvarda i Džejms Šer iz Međunarodnog centra za odbranu i bezbeđenje u Talinu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading