policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Tužilaštvo je majku optužilo za nemar zato što je dozvolila sinu da uzme pištolj, kao i zbog ignorisanja znakova upozorenja. Krambli je osuđena po četiri tačke optužnice za ubistvo iz nehata, a svaka od njih nosi maksimalnu zaprećenu kaznu od 15 godina.

Njenom suprugu Džejmsu se sudi za isto delo, a izjasnio se da nije kriv, prenosi BBC. Itan Krambli, sin Džejmsa i Dženifer, koji sada ima 17 godina, služi doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva četvoro učenika koja su sa njim išli u isto odeljenje srednje škole Oksford u Mičigenu 30. novembra 2021. Tom prilikom povređeno je još sedmoro ljudi.

Tokom suđenja tužioci su izneli dokaze da je Itan Kramli, maloletni ubica, zatražio mentalnu pomoć i žalio se na halucinacije, ali da ga roditelji nisu odveli kod lekara. Njegova majka je izjavila u sudnici da nije smatrala da njen sin ima mentalne probleme.

Na dan kada se desio zločin, sazvan je sastanak u školi zbog uznemirujućih crteža tada 15-godišnjeg Itana, ali su ga oni ostavili pre vremena zbog odlaska na posao i odbili da odvedu dete kući.

Prosvetni radnici su ga vratili u učionicu, ali nisu proverili sadržaj njegovog ranca, u kojem je bio pištolj. Samo nekoliko sati kasnije, on je ubio 14-godišnju Hanu Sent Džulijanu, 16-godišnjeg Majru i dvoje 17-godišnjaka, Medison Boldvin i Džastina Šilinga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading