VAŠINGTON "GASI VATRU BENZINOM" Rusija razotkrila Ameriku
Foto: EPA/EPA-EFE/JASON SZENES

„Poslednji događaji potvrđuju da SAD ne traže i nikada zapravo nisu tražile rešenja za probleme u regionu. Logiku njihovog delovanja treba tražiti isključivo u želji da po svaku cenu sačuvaju svoj dominantan položaj u svetu. Stoga je Vašington nastojao i nastojaće da gasi vatru benzinom i da pogoršava stalne nesuglasice na Bliskom istoku u onoj meri koja odgovara njegovom izraelskom savezniku“, rekao je Nebenzja na sednici SB UN koju je Rusija sazvala zbog američkih napada na Irak i Siriju.

Ruski diplomata smatra da se ne može računati na razboritost američkog establišmenta i njegovu spremnost da uzme u obzir interese zemalja iz regiona.

„Još jednom smo mogli da se uverimo u to 2. i 3. februara“, zaključio je Nebenzja, piše Sputnjik.

Podsetimo, Amerika je 2. februara započela agresiju na Siriju, a bombardovani su i ciljevi na teritoriji Iraka. Prema poslednjim podacima, u napadu je poginulo 10 ljudi, a 18 je ranjeno. Američka vojska saopštila je da je pogodila više od 85 ciljeva u Iraku i Siriji i da su u napadima korišćeni brojni avioni, uključujući bombardere dugog dometa koji su doleteli iz SAD.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading