Demonstracije
Foto: AP/Michael Varaklas (STR)

Demonstranti su danas prošli centralnim ulicama grčke prestonice noseći transparente na kojima je pisalo "Ne privatizaciji javnog obrazovanja!".

Pripadnici grupe koja se izdvojila iz mase demonstranata, napala je policijace, koji su potom, prema rečima policijskog zvaničnika, odgovorili suzavcem, preneo je Rojters.

Kasnije su lokalni mediji preneli da su kontejneri za smeće zapaljeni u atinskom okrugu Egzarhija, koji je popularan među studentima.

Grčki parlament će ovog meseca glasati o nacrtu zakona o reformi obrazovanja koji je izradila konzervativna vlada premijera te zemlje Kirijakosa Micotakisa, a kojim će biti otvorena vrata za uspostavljanje ustanova koje će poslovati kao ogranci stranih univerziteta.

Studenti su pre nedelju dana već protestovali centralni atinskim ulicama, kako bi se suprotstavili planovima grčke konzervativne vlade, koji će ukoliko se ostvare, prema rečima kritičara, obezvrediti diplome sa grčkih javnih univerziteta i dodatno smanjiti državno finansiranje javnih visokoškolskih ustanova.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading