NE POSTOJI PLAN B Orban će biti odgovoran za crni scenario zbog svoje igre
Foto: EPA

"Orban mora da bude svestan da će biti odgovoran za crni scenario zbog svoje igre", rekao je Tusk novinarima, po dolasku na samit Evropskog saveta.

On je dodao da je na Orbanu da odluči "da li je Mađarska deo naše zajednice ili ne" i naglasio da tokom samita želi da ubedi svoje partnere iz EU i Orbana da je i dalje moguće "efikasno zaštititi Ukrajinu".

Ocenio je i da EU mora da bude optimističnija kada je reč o tome koliku moć imaju njeni argumenti. Tusk je ocenio da u Uniji postoji zamor od Orbana i poručio da je potrebno da se ojača jedinstvo oko Ukrajine. "Ne mogu da razumem i da prihvatim ovu veoma čudnu i egoističnu igru Orbana", rekao je Tusk.

On je dodao da Orbanu mogu da ponude da ga tretiraju fer, ali je ocenio da on druge ne tretira pošteno. Tusk je rekao da je ukrajinsko pitanje od egzistencijalnog značaja, ne samo za Poljsku, "već za sve nas", a da Orbanov stav predstavlja pretnju po bezbednost, što je "neprihvatljivo".

"Zato moramo da razmišljamo o svim mogućim merama i svim mogućim posledicama u budućnosti, ali možda ne danas", poručio je Tusk.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading