bajden se smeje
Foto: EPA/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Postoji mnogo razloga da se veruje da bi popularnost pop pevačice Tejlor Svift mogla da se pretvori u političku snagu, budući da je oko 18 odsto američkih birača, uključujući otprilike 3 od 10 mladih glasača reklo da će verovatnije glasati za kandidata kojeg je ona podržala, piše Blumberg pozivajući se na rezultate ovonedeljne ankete Njuzvika.

Prema anketi, da se izbori u SAD održe danas, oko 48 odsto Amerikanaca glasalo bi za Donalda Trampa, dok je podrška Džozefu Bajdenu nešto niža (42 odsto).

Mladi američki glasači smatraju da je predsednik SAD Bajden prestar, uznemireni su zbog izraelskog rata u Gazi i frustrirani otpisom studentskog duga, ali kako ocenjuje Blumberg, Svift bi mogla da pomogne Bajdenu.

Sveprisutna pop zvezda dominirala je američkim životom tokom protekle godine, od njene rekordne koncertne turneje, za koju neki veruju da je pomogla SAD-u da izbegne recesiju, do njenog nastupa na utakmicama Nacionalne fudbalske lige u znak podrške dečku Trevisu Kelsiju, koji igra za Kanzas Siti Čifs.

Njeno prisustvo najavljeno je sledećeg meseca na Superboulu, pouzdano najgledanijem događaju u Americi, prenose Novosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading