KIDNAPOVALI UČENIKE I NASTAVNIKE Naoružani napadači ih oteli na povratku sa izleta
Foto: EPA/EPA-EFE/Akintunde Akinleye

Vlada države Ekiti navela je u saopštenju da se otmica dogodila kada su se učenici i nastavnici vraćali sa lokalnog izleta u ponedeljak uveče, a otet je i vozač školskog autobusa.

Bezbednosne agencije u državi su na tragu otmičara, dodaje se u saopštenju i napominje da za sada niko nije preuzeo odgovornost niti je tražio otkupninu. Kako se navodi, ovo je prva prijavljena otmica ove godine u kojoj se oteta školska deca, prenosi Rojters.

Naoružane bande otimaju seljane, putnike i studente u zamenu za otkup, dok se najnaseljenija afrička nacija bori sa široko rasprostranjenom nesigurnošću, što takođe uključuje dugotrajnu islamističku pobunu na severoistoku.

Predsednik Bola Tinubu, čiji je fokus oživljavanje posrnule ekonomije, na meti je kritika zbog talasa otmica širom Nigerije, uključujući i predgrađe glavnog grada Abudže ovog meseca.

Glavni opozicioni lider Atiku Abubakar optužio je danas Tinubua da "svira violinu dok se Nigerija davi u okeanu nesigurnosti", aludirajući na to da je predsednik boravio u privatnoj poseti Francuskoj nedelju dana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading