Taljat Džaferi
Foto: Profimedia/Profimedia

Najuticajnija severnomakedonska opoziciona partija VMRO-DPMNE najoštrije danas kritikuje to što su Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) i bivši premijer i lider te stranke Dimitar Kovačevski prepustili premijersku poziciju članu DUI, Albancu, Taljatu Džaferiju, porukom da su ovo najsramnija vremena za državu.

Poslanik VMRO-DPMNE Mile Lefkov je na konferenciji za novinare poručio da su SDSM i Kovačevski premijersku poziciju prepustili Džaferiju samo da bi sačuvali svoje fotelje i, kako je naveo, nastavili sa kriminalom i korupcijom.

Lefkov je poručio da je Severna Makedonija dostigla dno, da je, kako je kazao, jedan "dezerter zamenjen drugim".

"Zločinci su imali državu, a sada su svoj zločin krunisali premijerom. Jedan zločinac umesto drugog. SDSM je tvrdio i busao se u grudi da neće glasati za tehničku vladu koju neće podržati VMRO-DPMNE, a Kovačevski je uporno govorio da takvog slučaja u svetu nema i da je to neprihvatljivo. Ali, kada je na dnevni red došlo glasanje za Taljata Džaferija, celi SDSM se poneo kao đaci u klupi... Zato narod s pravom kaže da nemamo državu", rekao je Lefkov.

On je nabrojao nekoliko sumnjivih privatizacija koje se dovode u vezu sa predstavnicima DUI i istakao da Kovačevski nije samo sebe prodao, već i SDSM i sve njihove poslanike.

"Ali nema kraja poniženjima Kovačevskog u njegovoj želji za vlašću. Moli komandanta Forinu (Džaferija) i (lidera DUI Ali) Ahmetija da podrže Stevu Pendarovskog i da imaju zajedničku listu. Kovačevski daje sve za vlast, uz Kovačevskog, SDSM i DUI Makedonija svakog dana sve više gubi", rekao je Levkof, preneli su skopski mediji.

Džaferi je izabran za tehničkog premijera RSM na osnovu ranije potpisanom međupartijskom dogovoru stranaka na vlasti i on će na toj poziciji biti do parlamentarnih izbora 8. maja.

Iz VMRO-DPMNE je ranije saopšteno da je izglasavanjem Džaferija za premijera način da se zgazi država.

"Ovo je sramota za SDSM. Narod vidi sramotu koju je SDSM doneo Makedoniji i zato ćemo ih pobediti (8. maja). Nikad gore nije bilo. Zato je važno da ih pobedimo", poručili su iz VMRO-DPMNE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading