odbor za bezbednost crne gore
Foto: Printscreen/YouTube/ Skupština Crne Gore

Povodom slučaja “Do Kvon” biće saslušani Milović, Šuković i Novović. Takođe, biće saslušani povodom “plave sveske”, u koju su svoja saznanja zapisivali Šuković i tadašnji poslanik DF-a Milo Božović. 

Poslanik URA Filip Adžić predložio je da budu saslušani i bivši premijer Dritan Abazović i nekadašnji minitar pravde Marko Kovač, ali je ta inicijativa odbijena. 

Sednica je sazvana nakon što je Do Kvon dostavio tadašnjem premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću pismo u kojem, navodno u negativnom kontekstu, pominje sadašnjeg premijera Milojka Spajića.

Do Kvona, čije izručenje traže Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države zbog prevare teške desetine milijardi dolara na tržištu kriptovaluta, Crna Gora je uhapsila 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu zbog posedovanja falsifikovanih isprava.

On je i dalje u pritvorskoj jedinici zatvora u Spužu, nadomak Podgorice. Spajić je odbacio optužbe a Milović je rekao da je Šuković htio da uhapsi aktuelnog premijera. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading