saudijska arabija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

U dokumentu koji je izvor dao Rojtersu na uvid navodi se da će kupci morati da se registruju preko mobilne aplikacije, da čekaju odobrenje Ministarstva spoljnih poslova i da poštuju mesečne kvote kada je u pitanju dozvoljena količina alkohola.

Nova prodavnica će se nalaziti u Diplomatskoj četvrti Rijada, kvartu u kojem se nalaze ambasade i borave diplomate i koja je "strogo je ograničena" na nemuslimane.

Nije jasno da li će drugi nemuslimani, koji nisu diplomate, imati pristup alkoholu, iako je većina imigranata koji žive u kraljevstvu iz drugih većinski muslimanskih zemalja, navodi Rojters.

Saudijski državni list Arab njuz izvestio je ove nedelje da je vlada uvela nova ograničenja na uvoz alkohola unutar diplomatskih pošiljki, što može povećati potrebu za novom prodavnicom.

Saudijska Arabija ima stroge zakone protiv konzumiranja alkohola i ljudi koji ga koriste mogu biti kažnjeni stotinama udaraca bičem, deportacijom, novčanim kaznama ili zatvorom.

Kao deo reformi, bičevanje je uglavnom zamenjeno zatvorskom kaznom, dok je alkohol do sada bio dostupan samo preko diplomatske pošte ili na crnom tržištu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading