voz
Foto: Printscreen/YouTube/RTCG - Zvanični kanal

Preživeli putnik Vesko Vlahović kazao je da je spomen park na Bioču podigla “grđanska hrabrost i dostojanstvo aktera železničke nesreće poslije neprimerene spomen ploče na izlasku iz tunela”, prenosi "RTCG".

Podsetio je da je među putnicima bilo mnogo dece, te da se posledice trpe i dan-danas.

“Prošlo je 18 godina otkad su institucije rekle ovo je tragedija cele Crne Gore, tim pre što su tu bila većinom deca. Predstavnici Centra za socijalni rad došli su, utvrdili su stanje aktera udesa, tada i nikad više. Mi smo ukazivali, molili, tražili… Nažalost, 47 žrtava nije konačan broj, tu se ne nalaze oni koji su od posledica udesa kasnije preminuli. Tu se ne nalaze posledice koje preživeli tokom ovih 18 godina moraju da imaju, da trpe i da se sa tim bore do kraja života”, rekao je Vlahović.

voz

YouTube/RTCG - Zvanični kanal

 

 

Jedan od putnika iz voza, Dragan Krgović, istakao je da i nakon 18 godina traže samo pravdu.

“U ovom vozu sam bio najteže povređen putnik koji je preživeo, 26 dana sam proveo u komi i još uvek, posle 18 godina, tražimo pravdu. Samo pravdu, ništa drugo”, rekao je on.

Jedna od najtežih železničkih tragedija u Crnoj Gori dogodila se 2006. godine, kada je elektromotorni voz, saobraćajući iz Bijelog Polja do Podgorice i Bara, u blizini mesta Bioče, na izlasku iz tunela iskliznuo iz šina i sva četiri vagona survala su se u provaliju.

U nesreći je stradalo 47 osoba, a povređeno više od 200.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading