Oluja u Britaniji
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Britanci se danas suočavaju sa haosom u prevozu jer su železničke usluge širom zemlje otkazane nakon oluje Iša koja je donela udar vetra od 160 kilometara na sat i jake pljuskove koji su se preko noći obrušili na zemlju.

Hiljade ljudi je ostalo bez struje jer je Iša dovela do poremećaja u elektroenergetskim i transportnim mrežama širom Velike Britanije - a mnogi će bez toga biti možda i do utorka popodne.

U Irskoj je bez struje više od 170.000 domova, a u Severnoj Irskoj 45.000.

Palo drveće uticalo je na transport, a deonice M9 i M74 su bili među putevima zatvorenim tokom cele noći, dok je A1 na jugu bio zatvoren kod Torntonloka zbog prevrnutog kamiona.

Sinoć je Organizacija za istraživanje tornada i oluja saopštila da postoji opasnost od ogromnih oluja uz grad prečnika do 20 mm širom cele Irske i većeg dela Škotske.

Jedan ili dva tornada su danas "moguća" u Engleskoj i Velsu, upozorila je Organizacija za istraživanje tornada i oluja (TORRO).

Očekuje se da će oluja Iša doneti jak vetar širom zemlje, sa žutim upozorenjima koja su na snazi do ručka. Treba očekivati oštećenja kuća i zgrada, palo drveće, nestanke struje, leteći otpad, velike talase, pa čak i poplave.

 

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading