kolumbija policija
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Brat jednog od ubijenih Amerikanca potvrdio je za BBC da mu je brat pre smrti govorio pozitivno o svojim iskustvima tokom putovanja u Kolumbiju.

"Pričao mi je o ljudima vedrog duha koji samo uživaju u životu. On je čak naučio španski jezik i nikad mu nije palo na pamet da ce na ovaj način završiti život" rekao je Eh Sjong, brat nastradalog Amerikanca Tou Gera.

Eh je naveo da je njegov brat Tou (50) bio aktivista američke zajednice Hmong i komičar iz Minesote koji je pre svog poslednjeg putovanja u Medeljin komunicirao preko aplikacije za onlajn upoznavanje sa jednom ženom.

Nekoliko nedelja nakon odlaska u Kolumbiju, pozvao je svog brata i tražio od njega 2.000 dolara, ali nije rekao zašto mu je novac potreban i da li je sve u redu s njim.

Eh mu je odgovorio da će prebaciti novac, ali se više nikada nije čuo sa svojim bratom.

Već sledećeg dana policija je pronašla telo Tou Gera u udaljenom, šumovitom delu Medeljina.

Prijatelj u Medeljinu rekao je Ehu da je njegov brat kidnapovan i držan pod oružanom pretnjom za otkupninu od 2.000 dolara.

Smrt Tou Gera je jedan od osam nerazjašnjenih smrtnih slučajeva u Medeljinu, zbog čega je američka ambasada objavila upozorenje o rizicima korišćenja aplikacija za upoznavanje.

Svih osam žrtava su Amerikanci, koji su život izgubili u novembru i decembru pod sumnjivim okolnostima.

Američki Stejt department je saopštio da je upoznat da u Medeljinu deluje banda koja je koristila aplikacije za upoznavanje kako bi izolovala žrtve pre nego što ih otme i ubije, ali za sada nije jasno da li i iza osam sumnjivih smrtnih slučajeva u novembru i decembru stoji neka organizovana kriminalna grupa, navodi BBC.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading