Osumnjičeni za ubistvo šefa grčke mafije uhapšen u Crnoj Gori
Foto: Printscreen/Youtube/LOVCI NA UBICE

Kako prenosi "Balkan Insight", od ukupno sedam osumnjičenih, jedan je već u pritvoru u Crnoj Gori.

Grčki tužilac je u petak podneo optužne predloge. Među sedmoricom su i dvojica etničkih Grka iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza koji su uhapšeni 17. januara i optuženi od strane tužilaštva u petak. Još jedan osumnjičeni je priveden u Larisi. Rubetis je ubijen u junu prošle godine. Ubistvo Janisa Skafturosa dogodilo se u aprilu 2022. godine.

Pored toga, izdat je nalog za hapšenje još dvojice osumnjičenih, iz Gruzije i Uzbekistana, koji su pobegli u inostranstvo, još jedno lice se traži u Grčkoj, a jedno je u zatvoru u Crnoj Gori.

Grčka policija je za "BIRN" rekla da je osoba koja se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori Pajo Džonatan (25) albanskog porekla.

Džonatana je 14. oktobra 2023. godine uhapsila crnogorska policija na graničnom prelazu Sukobin prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru, jer je bio osumnjičen i za zločinačko udruživanje u vezi sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanja isprave.

Džonatan je koristio lažni grčki pasoš na ime Papas Vasile. Crnogorske vlasti sumnjiče njega i dvojicu državljana Jermenije, Armena Martirosjana i Mnacakanjana Artjoma, da su pripremali ubistvo u Budvi.

Predstavnik grčke policije rekao je za "BIRN" u petak da je sve u ovom slučaju izgledalo kao da su se dve mafijaške grupe aktivne u švercu cigareta obračunavale. Međunarodni lanac koji deluje širom Evrope, sa sedištem u Ukrajini, želeo je da preuzme kontrolu nad švercom cigareta u Grčkoj, rekla je policija za "BIRN". Zarada od šverca procenjuje se na više miliona.

Penzionisani general-potpukovnik i počasni zamenik načelnika grčke policije Joanis Rakovicas rekao je grčkoj javnoj televiziji "ERT" da je grčka mafija u početku imala kontrolu nad nedozvoljenim aktivnostima u noćnim klubovima ali su se onda, zbog finansijske krize i promene opšte kulture, okrenuli švercu goriva i cigareta, gde je profit veći.

Budvanska policija u oktobru prošle godine je, kako je saopšteno, sprečila likvidaciju u tom gradu i tada su uhapšena dva lica iz Jermenije. Pored toga, na graničnom prelazu Sukobin uhapšen je i albanski državljanin P.Dž. (25), za kojeg se takođe sumnja kako je bio dio kriminalne grupe.

Ko je bio meta ove grupe kriminalaca, još nije sasvim jasno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading