Pajsije
Foto: Shutterstock/Foto: Alo ilustracija/Shutterstock/Printscreen

Starac Pajsije koji je navodno predvideo rat u Ukrajini takođe je sugerisao eskalaciju na Bliskom istoku što znači da smo,  na ivici Trećeg svetskog rata, sa „velikim ratom koji treba da izbije“ između Rusije i Evrope, piše britanski list Dejli star.

Čini se da je prorok koji je navodno predvideo rat u Ukrajini nagovestio da će eskalacije na Bliskom istoku dovesti do Trećeg svetskog rata.

Nazvan „grčki Nostradamus“, Sveti Pajsije je takođe navodno predvideo trenutno krvoproliće u Gazi, piše britanski medij.

Iako je umro 1994. godine, njegova proročanstva su se ponovo pojavila u grčkim medijima nakon masakra 7. oktobra u Izraelu.

Kako prenosi britanski "San", on je citiran kako je rekao: "Palestina će postati bojno polje, Mrtvo more će postati grob. Ovo će biti prva polovina, ali biće i druga polovina."

U drugim citatima, svetac izgleda sugeriše da bi ovo moglo dovesti do Trećeg svetskog rata.

Rekao je: „Bliski istok će postati polje ratova, u kojima će učestvovati i Rusi. U Istanbulu će se izbiti veliki rat između Rusa i Evropljana i proliće se mnogo krvi“.

Pajsije, sa Svete Gore u Grčkoj, prognozira raspad Evropske unije od strane Ujedinjenog Kraljevstva i SAD, rekavši: „[EU] neće trajati mnogo godina, biće uništena od Britanca i Amerikanca, jer su oni jedna nacija i rade zajedno“.

Sveti Pajsije Svetogorac je jedan od najznačajnijih i najuvaženijih svetogorskih staraca 20. veka i pravoslavni hrišćanski monah koji je proteklih decenija postao jedna od najsvetijih ličnosti u Grčkoj.

Kanonizovan je od strane Vaseljenske patrijaršije 13. januara 2015. godine[1] i proslavlja se 12. jula po novojulijanskom kalendaru, odnosno 29. juna po julijanskom kalendaru. Veliki broj pravoslavnih u Grčkoj, Rusiji i Srbiji smatrao je oca Pajsija svetim dok još uvek nije bio zvanično kanonizovan.

Bio je poznat po strogom podvižničkom životu i blagodatnom daru duhovne prozorljivosti. Iza njegovog života ostale su brojne duhovne pouke i duhovna viđenja koja su zapisana od njegovih savremenika.

Umro je 1994. u 69. godini.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading