sačekuša atina
Foto: Alo/Printscreen

Na snimcima nadzornih kamera vidi se zaseda koju su napadači pripremili za Vangelisa Zampunisa (44) ispred benzinske pumpe u Neo Kosmosu oko 2 sata u nedelju. Vidi se da je napadač izašao iz automobila, koji se iznenada zaustavio na pumpi, a potom izbliza ispalio rafale iz puške i pištolja u Zampunisa koji je trenutak ranije ušao u svoj crni džip, piše Protothema a prenosi Kurir.

Lokalni mediji navode da je na mestu ubistva pronađeno 97 čaura.

Policija smatra da je reč o skupo plaćenom ubistvu i veruju da su u sačekuši korišćene najmanje dve jurišne puške "kalašnjikov". Ne isključuju ni mogućnost da su ubice menjale oružje kako bi dokrajčile žrtvu.

Zampunis je takođe bio naoružan, međutim, napadači mu nisu dali ni sekund vremena da upotrebi oružje. Prototema navodi da su u njegovom terencu pronađeni "glok" i "kalašnjikov" sa velikim brojem metaka.

Mediji takođe navode da je bio vlasnik pumpe na kojoj je upucan. Žrtva je bila poznata vlastima jer je 2018. godine bio meta oružanog napada u blizini luke Pirej. Tada je preživeo jer se ubici prema navodima medija zaglavilo oružje.

Zampunis je slovio za vođa grupe reketaša, ali i za plaćenog ubicu.

Policija je nakon likvidacije pronašla u Dafniju spaljen automobil koji su koristili napadači.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading