šurak albanac silovanje
Foto: Alo/Društvene mreže

Isplivala su najnovija saznanja o ubistvo koje je dogodilo prošlog utorka u Volosu kada je muškarac (50) ubio svog zeta Albanca (33) jer mu je ćerka (18) rekla da ju je ujak silovao i ucenjivao, tražeći od nje novac kako ne bi otkrio nedolične snimke i fotografije koje je krišom snimio, piše grčka Prototema. 

Očekuje se da će optuženi biti priveden istražitelju u ponedeljak, 15. januara u 12 časova, a kako se priča, svom advokatu priznao je da se kaje. Ovaj 50-godišnjak, koji je u pritvorskom centru poslednja 24 sata, zamolio je poznatog kriminologa Aleksisa Kugiju da preuzme odbranu - zajedno sa svojim sadašnjim advokatom Mihalisom Vasilikosom. Dakle, gospodin Kougias je prihvatio zahtev i samog optuženog i članova njegove porodice.

"Počinilac je shvatio veličinu posledica svog dela i jedino što ga brine je budućnost njegove dece. On samo pita za svoju decu i brine kako će živeti pošto im je on bio podrška. Obezbedio im je sigurnost u njihovim životima, finansijski ih je podržavao“, rekao je advokat počinioca, gospodin Vasilikos.

Osamnaestogodišnjakinja koja je optužila 33-godišnjeg ubijenog da je iznuđivač i silovatelj ima još dve sestre. Prema pisanju lokalnih medija, uzete su izjave koje su potvrdile reči njihove sestre, dok je, prema rečima gospodina Vasilikosa, istraga pokazala da su i druge osobe znale šta se dešava i da će biti pozvane da svedoče.

Ova 18-godišnjakinja trenutno dobija podršku od psihologa kako bi mogla da se priseti događaja koji su obeležili njeno detinjstvo. Supruga žrtve još nije dala izjavu, ali je podnela građansku tužbu.

Nove činjenice o slučaju

U izjavama za televiziju ASTRA, Aleksis Kougias je rekao da u slučaju „postoji šokantan element” za koji se očekuje da bude otkriven narednih dana.

„Postoji šokantan element, koji je zvanični. Ne želim ništa više da otkrivam. Postoji, međutim, element da je u neslućeno vreme, pre nego što je čovek koga branim počinio nezakonito delo nakon što je saznao kroz šta prolazi njegova ćerka, devojka to ranije otkrila svom profesoru na fakultetu koji pohađa“, naglasio je g. Kougias.

Važnu ulogu u razvoju slučaja ima i gazdarica 18-godišnjakinje, koja je oca obavestila o neplaćenim računima i stanarini i koji su bili povod da se otac zapita šta se dešava.

Posle velikog pritiska, 18-godišnjakinja nije mogla da izdrži. Svoju noćnu moru je priznala ocu, ali mu u početku nije otkrila ko je počinilac. Posle mnogo sati pritiska, podlegla je. "Ja ću se pobrinuti za to", navodno joj je rekao.

Istovremeno, ljudi iz intimnog okruženja 18-godišnjakinje iznose na videlo nove činjenice. Prijatelj mlade dame javlja da ju je 33-godišnjak posetio u školi i da je čekao napolju.

„Izlazio je ispred škole, uvek bi čekao da devojčica završi čas. Ranije je maltretirao druge devojke, a ona je čak intervenisala i rekla mu da prestane sa tim što radi jer je mnogo mlađa od njega. I generalno je pronašao devojke mlađe od 18 godina“, priznaje prijatelj 18-godišnjakinje.

Strahuje se da postoje druge žrtve

Pored pretećih poruka, na mobilnom telefonu devojčice nalaze se i video snimci i fotografije scena silovanja, pa je zbog toga uređaj poslat u forenzičke laboratorije da izvuku sve fajlove. Strana 50-godišnjaka procenjuje, kako prenosi „Tahidromos”, da nije samo njegova 18-godišnja ćerka ta koja je žrtva 33-godišnjaka.

„Veoma je važno, i to želim da istaknem, da je slučaj sa forenzičke istrage prosleđen Solunu. Pucnjava je bila iz otvora, što ide u prilog tvrdnji okrivljenog da je nosio pištolj da ga prisili, da prizna šta je uradio i napao ga. Od velike je važnosti da se vidi sa oje strane je metak ušao, jer se odatle dokazuje pređena udaljenost“, dodaje gospodin Kougias.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading