Vanzemaljci
Foto: Printscreen/Printscreen

Dva tela, oblikovana tako da izgledaju kao mali sivi humanoidi sa tri prsta na svakoj ruci, osvojili su svet u oktobru, a mnogi su tvrdili da su to leševi dva vanzemaljaca.

Zaplenili su ih peruanski graničari iz pošiljke koja je išla u Meksiko, a kasnije su poslati naučnicima na istragu od strane peruanskog tužilaštva.

Ali forenzička analiza je sada otkrila da su oni zapravo napravljeni od papira, lepka, metala i ljudskih i životinjskih kostiju.

Forenzički arheolog Flavio Estrada, koji je vodio analizu,izneo je zaključak:

"Zaključak je jednostavan: to su lutke sastavljene od kostiju životinja sa ove planete, sa savremenim sintetičkim lepkovima, tako da nisu sastavljene u pre-hispansko doba. Oni nisu vanzemaljci."

Naučnici su rekli novinarima da su ruke sa tri prsta "veoma loše" građene i napravljene od ljudskih kostiju, dok su ostala tela lutaka izgrađena od kostiju pasa, ptica i drugih životinja.

Tužilaštvo Perua još nije otkrilo kome pripadaju lutke.

Zvaničnici su samo rekli da je državljanin Meksika bio predviđeni primalac lutaka, ali nisu naveli njegovo ime.

Meksički Kongres je prošle godine bio predmet ismejavanja nakon što je entuzijasta NLO-a Džejm Mausan nekoliko puta išao na sud kako bi dokazao da su mumificirani ostaci vanzemaljskog porekla .

U novembru, Mausan je uveo tim istraživača koji su izvršili analizu DNK na figurama koje su pokazale da 30 odsto "nije od nijedne poznate vrste" i izjavio je da su brojke "autentične" i da se sastoje od jednog skeleta.

"Ovo je prvi put da je vanzemaljski život predstavljen na ovaj način", rekao je Mausan Kongresu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading