Vukovar
Foto: Alo/Profimedia

M. N. (41), čije je blizance od 15 godina, sa četvoricom njihovih školskih drugova hrvatske nacionalnosti, 6. januara uveče u Vukovaru napala grupa od desetak pomahnitalih navijača zagrebačkog Dinama koji sebe nazivaju Bed blu bojsima (BBB), samo zato što su čuli da neki od dečaka govore ekavicom, u utorak je proslavio slavu Sveti Stefan, prenosi Republika.

- Bio sam presrećan što su sinovi izašli iz bolnice i što smo zajedno. Srce mi se veselilo nakon svih trauma koje smo preživeli. Bili su na slavi i drugari sinova. Razgovarali su o svemu i nosili se sa problemom, kao veliki. Sinovi imaju njihovu punu podršku. Nakon svega što se desilo, bio je to jedan prekrasan dan koji uliva nadu - kaže on.

Događaj se odigrao 6. januara, kada je porodica N. i njihovi prijatelji bili meta nasilnih napadača, identifikovanih kao pripadnici navijačke grupe "Bed blu bojsi" (BBB) iz Zagreba. Incident se desio u Vukovaru, a motiv napada bio je jezik koji koriste dečaci, prepoznat po ekavici. Očevidac, M. N., ispričao je da su huligani, bez ikakvog povoda, nasrnuli na decu, izazivajući ozbiljne povrede.

- Ispred njih, na nekoliko, metara su bili mladići od oko 25, 30 godina. Bilo ih je desetak. Pošto moji sinovi mešaju ekavicu i ijekavicu, u jednom trenutku su se okrenuli i pitali decu: "Jeste li vi delije ili grobari?!" Deca nisu stigla ni da odgovore. Jedan od huligana je uhvatio mog sina za kragnu. Gurali su ga i udarali i ubrzo je krenula opšta makljaža - ispričao je M. N. za Kurir.

Napad je rezultirao povredama blizanaca, od kojih je jedan zadobio frakturu lobanje i kostiju lica, dok je drugi pretrpeo lakše telesne povrede. Obojica su provela nekoliko dana u bolnici, a M. N. je izrazio zahvalnost medicinskom osoblju na brzoj reakciji i nezi.

Porodica N. odlučila je proslaviti Svetog Stefana zajedno s prijateljima i podrškom zajednice. M. N. je delio radost povratka sinova iz bolnice, ističući da su dečaci pokazali izuzetnu hrabrost i zrelost suočavajući se s teškoćama.

Podsetimo, policija u Vukovaru je, do sada uhapsila ukupno pet osoba zbog incidenta, a kako navode hrvatski mediji, pozivajaći se na nezvanične izvore, dvojica napadača je bilo u pritvoru u grčkim zatvorima, jer su učestvovali u neredima u Atini kada je ubijen navijač AEK.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading