Andreas Brejvik
Foto: Alo/Tanjug

On je rekao da mu je žao zbog onoga što je učinio i plakao je govoreći da je njegov život u zatvorskoj izolaciji noćna mora, zbog koje svakoga dana razmišlja o samoubistvu, prenosi Rojters.

Ovaj ultra-desničar, fanatik koji je 2011. godine u Oslu i na ostrvu Utoja ubio 77 ljudi, tužio je državu tvrdeći da zatvorski uslovi u kojima živi uz ograničeno komuniciranje sa spoljnim svetom, krše njegova ljudska prava.

Andreas Brejvik

Tanjug

 

 

"Mislim da ne mogu dugo da preživim bez smislenih kontakta sa ljudima. Ja sam još uvek osoba, a postoji granica koliko jedna osoba može da podnese. Svaki dan je noćna mora, svaki dan razmišljam o samoubistvu", rekao je Brejvik na saslušanju koje je održano u fiskulturnoj sali zatvora, uz najstrože bezbednosne mere.

Andreas Brejvik

Tanjug

 

 

Brejvik je 22. jula 2011. godine automobilom usmrtio osmoro ljudi u Oslu, a potom je još 69 osoba, većinom tinejdžera, ubio iz vatrenog oružja na ostrvu Utoja. Na pitanje vladinog pravnog zastupnika Andreasa Hjetlanda kako se odnosi prema onome što je učinio, Brejvik je izrazio žaljenje. "Žao mi je zbog onoga što sam učinio. Spreman sam da odustanem od politike", rekao je Brejvik koji je i ranije davao nejasne izjave o tome kako on doživljava ono što je učinio. U prošlosti je govorio da se ne kaje zbog svog zločina, ali je potom izjavljivao i da odbacuje nasilje. Od hapšenja da sada Bjekvik je uvek držan u zatvorskoj izolaciji.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading