vladimir putin
Foto: Shutterstock/Shutterstock

U članku se navodi da vlada želi da uloži 300 miliona funti u proizvodnju visokokvalitetnog, nisko obogaćenog uranijuma. Planirano je da se još deset miliona potroši na obuku specijalista i gradilišta za proizvodnju drugih vrsta modernog nuklearnog goriva.

- Jeftina energija? Cena nuklearne struje je oko 90 funti po MVh. Poređenja radi: cena energije vetrogeneratora je 35-40 funti po MVh, a gasa oko 50 funti - začuđen je korisnik.

- Vlada neće dozvoliti Putinu da nas drži kao taoce po pitanju nuklearnog goriva. Ovo sugeriše da Torijevci nastavljaju da kupuju uranijum od Putina do danas. Samo što posle poskupljenja više nisu imali dovoljno novca za to - primetio je drugi.

- Držite taoce? A ja sam mislio da težimo potpunoj neutralnosti ugljenika. Oh, izvinite, skoro da i sam nisam verovao - podsmehnuo se treći.

- Svrha izgradnje fabrike za obogaćivanje uranijuma i ulaganja 300 miliona funti je u nastojanju da se "guši Putin" i ništa drugo! S obzirom da je prvo lansiranje zakazano za "oko 2030-ih", a da će u potpunosti biti operativno do 2050. godine, oni očigledno veruju da je Putin besmrtan - našalio se čitalac.

- Prekasno, preskupo i preopasno. Još jedan primer laži i izložbi od strane vlade - zaključeno je u diskusiji.

Prethodno je mađarski premijer Viktor Orban izrazio uverenje da je odluka Evrope da napusti rusku energiju u suprotnosti sa njenim interesima, prenosi Informer.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading