Penava
Foto: Printscreen

Telegram je pre par dana podsetio da je još krajem avgusta 2021. objavljen snimak tadašnjeg v.d. predsednika Domovinskog pokreta, a danas zamenika predsednika i saborskog poslanika Marija Radića kako na proslavi rođendana tajkuna Vlade Čuljka, zvanog Vlado Citroen, uživa u žestokom turbofolku. U maju prošle godine Telegram je objavio i da se u vukovarskom kafiću Donau izgrađenom novcem iz gradskog budžeta, za šta je potrošeno 320.772 evra, naveliko ore "cajke", kako Hrvati nazviju srpsku folk muziku. Jedan čitalac im je, kažu, dostavio videosnimak na kojem grupa mladih ljudi, s rukama podignutim u vazduh, veselo cupka uz pesmu Lepe Brene ”Jugoslovenka”.  

Kada su, kažu, gradonačelnika Vukovara i šefa Domovinskog pokreta Penavu pitali kako objašnjava da je potrošio više od 320.000 evra javnog novca da bi u kafiću treštao turbofolk, on je odgovorio da je osoba sa snimka koja se vidi u prvom planu ”verovatno odrasla u ambijentu neslavno propale države” te da ”nije ona za to kriva”. 

 Telegram je, međutim, pronašao još jedan dokaz koji svedoči kako je ”istočni melos” protiv kojeg se žestoko bori Domovinski pokret, i te kako drag i srcu prirastao članovima Penavine stranke. U Velikoj Gorici, na primer, na vlasti je koalicija HDZ-a i Domovinskog pokreta koja je sredinom juna 2021,  neposredno nakon poslednjih lokalnih izbora, objavljena i obrazložena programskom saradnjom u gradskom veću Grada Velike Gorice. Samo godinu dana otkako su HDZ i Domovinski pokret na vlasti u Velikoj Gorici, u junu 2022. u taj grad stiže istočni melos. Na koncertu u tamošnjem Sportsko rekreativnom centru nastupio je Miroslav Ilić, jedan od najpoznatijih pevača narodne muzike iz Srbije, što je, kažu, izazvalo žestoku reakciju tamošnjeg HSP-a koji se javnosti obratio saopštenjem i zahtevom za otkazivanjem. Portal Narod.hr. čiji je izdvač Udruženje U ime obitelji, bliskom Željki Markić, takođe se zgražao nad prodorom istočnog melosa u Velikoj Gorici, nadomak Zagreba. Ustvrdivši da je Ilić ”izvođač tzv. narodne i folk muzike”, napisali su: ”Sramotno je ćutanje hrvatskih medija o ovom skandaloznom nastupu Miroslava Ilića, o veličanju velikosrpstva i pevanju u čast jednog od najvećih ratnih zločinaca 20. veka (Draže Mihailovića). Lično ako se zna da deo hrvatskih medija već godinama sistemski, agresivno i huškački progoni hrvatskog branitelja i pevača Marka Perkovića Tompsona”.  Zanimljivo, piše Telegram, Domovinski pokret, koji sada objavljuje džihad srpskom turbofolku, tada nije rekao ni reči, kao ni njihov koalicioni partner HDZ, s kojim su na vlasti u Velikoj Gorici. Štaviše, Grad Velika Gorica bio je jedan od pokrovitelja fudbalskog turnira i koncerta na kojem je nastupio kralj istočnog melosa, Miroslav Ilić.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading