Riši Sunak
Foto: AP/Stefan Rousseau (POOL)

 Sa svojim vladajućim konzervativcima koji uveliko zaostaju za opozicionom Laburističkom strankom u anketama, Sunak se nada da će preokrenuti tok tako što će dati više vremena svom najavljenom programu, uključujući smanjenje poreza, liste čekanja za zdravstvene usluge i broj dolazaka migranata.

„Naravno da ima još dosta toga da se uradi, ali napredak je postignut. Zemlja sada pokazuje da ide u pravom smeru. I ako se držimo plana, možemo da donesemo dugoročnu promenu koja je potrebna zemlji... To je način na koji ćemo svima pružiti uverenje da će budućnost biti bolja za njihovu decu... To je ono što nameravam da uradim”, rekao je on za Bi-Bi-Si.

Sunak se do sada borio da postigne napredak u svojim glavnim predizbornim obećanjima i predvodi stranku koja je duboko podeljena.

Postigao je cilj da prepolovi inflaciju do kraja 2023. godine, međutim ekonomisti tvrde da to nema mnogo veze sa politikom vlade, prenosi Tanjug.

Sunak je izrazio uverenje da bi mogao da dobije podršku parlamenta za svoj mnogo kritikovani plan za slanje tražilaca azila u Ruandu i rekao da želi da ostvari dalje smanjenje poreza kontrolisanjem potrošnje, posebno socijalnih davanja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Danijela

07.01.2024 17:56

Idi bre tamo odakle si došao, ionako su te izabrali zbog porekla, da ti komanduju