"OVE GODINE SE SVE MENJA" Ruski zvaničnik tvrde da će se rat u Ukrajini završiti do decembra!
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Kako kaže, "može se desiti takva situacija da se sve završi do leta", iako je moguće da će Vašington raditi na tome da sukob potraje do novembra, odnosno američkih predsedničkih izbora. Ipak, ocenjuje, do novembra bi već sve odluke koje se tiču Ukrajine trebalo da budu donete.

"U Rusiji će (ove godine) biti održani izbori, 'drugovi' će probati da destabilizuju situaciju u Rusiji, ali im to neće uspeti. Shvatiće da više nema smisla podržavati Ukrajinu, a bez podrške Kijev neće dugo izdržati. Tako da će se sve završiti", objašnjava on.

Posle toga, kako dodaje, otvoriće se nova tržišta za ruske energente, što se posebno odnosi na male evropske države koje su se našle pod pritiskom Zapada usled novonastale situacije, a kojima prekid saradnje sa Moskvom nije koristio.

"Sasvim je moguće da ćemo se do kraja godine vratiti na dolar i evro koji će vredeti 70 i 80 rubalja", istako je Abramov.

Neizbežno je, dodaje, da će doći do slabljenja sankcija kada se završi konflikt u Ukrajini, a prve će, kako kaže, od sankcija odustati kompanije – odnosno biznis sektor.

"Danas antiruska politika nije dovela do rezultata koje Zapad očekuje, osim gubitka globalnog poverenja u investiranje u zapadne zemlje – u to da su prava investitora tamo zaštićena. Svet više neće biti isti, desile su se tektonske promene", zaključio je Abramov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading