Pretnje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prvo se rukom uhvatio za vrat, a potom i za košulju. U sledećem trenutku dečak je pao na zemlju, a nasilnik je viknuo:

- Poklaću i tebe i tvoju porodicu. Poklao sam pola Vukovara, nemam problem ni sa tobom, čekaću te u Vukovaru - pretio je on i dodao: "Nije mi problem da ti izvadim grkljan”.

I dok okrivljeni negira pretnje studentu, tužilaštvo traži od suda da mu izrekne krivični nalog i odredi uslovnu kaznu od šest meseci zatvora sa rokom provere od godinu dana.

Među dokazima za ovaj divljački napad su medicinska dokumentacija za žrtvu, zapisnik o pregledu žrtve, izveštaj veštaka, izjave svedoka... Optuženi, bivši specijalac, negirao je krivicu.

- Dečak je povređen kada je preskočio živicu i udario u spomenik u blizini autobuske stanice. Nisam mu ni pretio - naveo je on u svojoj odbrani.

Optuženi je dalje objasnio da se njegov sin žalio na probleme sa drugim učenicima, pa je reagovao. Međutim, sin nije želeo da mu pokaže ko ga je tačno maltretirao.

Uprkos tome, državno tužilaštvo je podiglo optužnicu jer je verovalo svedočenju napadnutog dečaka i četvorice njegovih prijatelja, kao i snimcima njegovog poziva nakon što se 56-godišnjak okrenuo protiv njega.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading