Pucnjava u Ajovi
Foto: Tanjug/Foto: AP

Istražitelji veruju da je 17- godišnji napadač preminuo od prosterne rane koju je sam sebi naneo, prenosi AP.

Vlasti su navele da je jedna osoba povrđene u napadu u četvrtak u kritičnom stanju, ali nisu saopštile identitet povređenih.

Predstavnici školskog okruga objavili su da je u napadu upucan direktor škole Den Marburger. Vlasti su identifikovale strelca kao Dilana Batlera, ali nisu navele mogući motiv napada.

Dva Batlerova prijatelja rekli su za AP da je Batler bio tiha osoba koja je godinama bila maltretirana. Istražitelji su saopštili da je Batler imao i improvizovanu eksplozivnu napravu.

Neposredno pre pucnjave u četvrtak, Batler je na TikTok-u objavio fotografiju iz kupatila srednje škole Peri, rekao je zvaničnik. Fotografija je bila pod naslovom "sada čekamo", praćena pesmom "Zalutali metak" ("Stray Bullet") nemačkog benda KMFDM. Istražitelji su pronašli i druge fotografije koje je Batler objavio, a na kojima se vidi kako pozira sa vatrenim oružjem, rekao je neimenovani zvaničnik za AP.

Policija je saopštila da se pucnjava dogodila pre početka časova, zbog čega nije bilo mnogo učenika i nastavnika u školi.

 Stotine ljudi okupilo se u četvrtak uveče na molitvenom bdenju uz sveće u parku gde su se nekoliko sati ranije učenici okupili sa svojim porodicama. U objavi na Fejsbuk stranici srednje škole navodi se da će ona danas biti zatvorena. Peri, grad sa oko 7.900 stanovnika, nalazi se 64 kilometra severozapadno od Demojna, glavnog grada Ajove, a srednju školu Peri pohađa 1.785 učenika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading