Tuča u sudnici
Foto: AP/Tanjug/Ap

Nasilnim scenama snimljenim kamerom u sudnici, sudija okruga Klark, Meri Kej Holtus pala je unazad sa stolice i povređena je, ali nije hospitalizovana, rekli su zvaničnici.

Povređen je i maršal u sudnici koji je pritekao u pomoć sudiji i hospitalizovan je radi lečenja krvareće posekotine na čelu i iščašenog ramena, prema rečima zvaničnika i svedoka.

Do napada je došlo oko 11 sati na sudu u Las Vegasu.

Optuženog Deobru Delona Redena, nekoliko sudskih i zatvorskih službenika i osoblja sudnice - uključujući i neke koji su viđeni kako udaraju šakama - gurnulo je na pod iza sudijske klupe.

Tuča u sudnici

Tanjug/Ap

 

 

On je uhapšen i zatvoren u pritvorskom centru okruga Klark, gde je evidencija pokazala da se suočava sa više novih optužbi za krivična dela, uključujući i ovaj napad.

Reden nije bio u pritvoru kada je stigao u sud u sredu. Nosio je belu košulju i tamne pantalone dok je stajao pored svog advokata, tražeći od sudije popustljivost, dok je sebe opisivao kao "osobu koja nikada ne prestaje da pokušava da uradi pravu stvar bez obzira koliko je teško".

Nisam buntovna osoba", rekao je on sudiji, a kasnije je dodao da ne misli da bi trebalo da bude poslat u zatvor.

"Ali ako je to prikladno za vas, onda morate da uradite ono što morate", dodao je optuženi.

Tuča u sudnici

Tanjug/Ap

 

 

Pošto je sudija jasno stavila do znanja da namerava da ga stavi iza rešetaka, a maršal suda je krenuo da mu stavi lisice, Reden je uzviknuo psovke i krenuo napred.

Dokumenti su pokazali da je Reden, stanovnik Las Vegasa, procenjen i utvrđeno da je mentalno sposoban da mu se sudi pre nego što se u novembru izjasnio krivim za smanjenu optužbu za pokušaj nanošenja teške telesne povrede.

Prethodno je služio zatvorsku kaznu u Nevadi na osnovu osude za napad, pokazuju državni zapisi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading