KO DIRA PAPU OVAKO ZAVRŠI Toskanski sveštenik Papu nazvao uzurpatorom, masonom i mrtvacem, OVAKO SU SE SA NJIM OBRAČUNALI
Foto: AP/Tanjug/Ap

Na snimku homilije koja traje dvadesetak minuta Đudeti je argentinskog papu nazvao gospodinom Bergogliom (po njegovom bivšem imenu koje glasi Jorge Mario Bergoglio), a zatim ga je opisao kao "jezuitskog masona povezanog sa svetskim silama, uzurpatorima protiv pape".

Nadalje je poručio kako papa Franjo ima mrtvački pogled u ništavilo, za razliku od dobrog Benedikta. Neki njegovi istomišljenici čak su mu i aplaudirali na kraju govora. Međutim, njegovo izopštenje je vrlo brzo stiglo. Simone Đusti, livornski biskup, izdao je dekret u kojem stoji kako je Đudeti "javno počinio čin raskolničke prirode" te je naredio da ga uklone iz službe.

Đudeti, koji je i ranije govorio protiv Franje, poručio je kako je ponosan što je ekskomuniciran iz ove crkve koja je tiranija. 

Inače, papa Franjo na mesto pape došao je 2013. nakon što je Benedikt podneo ostavku. Prošle godine, on je odobrio odluku koja sveštenicima dopušta blagosiljanje nevenčanih i istospolnih parova čime se značajno promenio stav Katoličke crkve o toj tematici. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading