vanja đorčevska
Foto: Alo/Printscreen/Телма ТВ / Telma TV

U saopštenju se navodi da je tursko javno tužilaštvo istaklo u dopisu upućenom makedonskom pravosuđu da je Palevskom određen pritvor da bi se omogućilo njegovo izručenje Severnoj Makedoniji gde je osumnjičen za ubistvo 14-godišnje Vanje, objavila je televizija Telma.

Makedonsko ministarstvo pravde je ranije ovoga meseca saopštilo da će postupak izručenja Palevskog trajati nekoliko meseci.

Palevski je uhapšen u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica. Istraga o ubistvu Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog počela je početkom ovog meseca, a, pored Palevskog, osumnjičeni su i Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski koji se terete za saučesništvo i nalaze se u pritvoru u Skoplju.

U pritvoru su i Vanjin otac Aleksandar Đorđevski koji se sumnjiči da je pomagao u otmici tako što je sa ostalim osumnjičenima delio informacije o kretanju svoje ćerke, kako su tada saopštile vlasti, i Stefan Dimkovski koji je dovezao iz Srbije u Tursku prvoosumnjičenog Palevskog.

Maloletna Vanja i Panče Žežovski iz Velesa, koji su prijavljeni kao nestali 27. odnosno 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Skoplja i Velesa 3. decembra.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading