smeće striptizeta
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Švedski sud je optužio jedanaest osoba za ono što se smatra potencijalno najgorim ekološkim zločinom u zemlji u pola veka, piše The Guardian.

NMT Think Pink – preduzeće za upravljanje otpadom poznata po svom zaštitnom znaku - ružičastim vrećama za smeće – optužena je za ilegalno zakopavanje i odlaganje desetaka hiljada tona otpada na 21 lokaciji u 15 opština širom Švedske, što su tužioci opisali kao “vrlo ozbiljan zločin".

Tokom istrage utvrđene su štetni nivoi arsena, dioksina, olova, cinka, bakra i naftnih derivata. Pre tri godine delovi Stockholma bili su obavijeni dimom koji je izazvano požar na napuštenom smetlištu kojim je upravljala tvrtka.

 

 

U središtu slučaja je uspešna preduzetnica Bella Nilsson – koja je ranije krunisana za “kraljicu smeća” i u međuvremenu je promenila ime u Fariba Vancor.

Kako piše švedski portal Aftonbladet, ona je poreklom iz Irana, a ranije je sriptizeta bila vlasnica erotskog kluba. Kažu da je tokom svoje karijere striptizete provela tri i po godine u zatvoru zbog malverzacija u jednom od klubova čija je bila vlasnica. Izvorno se zvala Isabella Khatibi Ghabagh, a povezivali su je i sa švedskim gangsterima Milom Markovićem i Karlom Serungom.

U knjizi ‘Ja, striptizeta‘, koju je objavila 1998. godine, otkrila je kako je sredinom 80-ih kao 16-godišnjakinja iz Irana došla u Švedsku te postala porno zvezda, knjigu je objavila pod četvrtim imenom - Isabella Johansson.

Ona i njen bivši suprug sada su optuženi za rukovanje znatno većim količinama smeća od dopuštenog i za nezakonito upravljanje, a navodno su izazvali nekoliko požara i izložili stanovnike otrovnom otpadu. Svi optuženi negiraju delo.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading