Cene namirnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako se navodi u saopštenju vlade Dimitra Kovačevskog, ograničenje cena više prehrambnih proizvoda u trgovini na malo koje važi do 31. decembra ove godine, produžava se do 31. januara naredne godine.

Spisak namirnica

Reč je o belom pirinču, pšeničnom brašnu – tip 400 i 500, belom i polubelom hlebu i određenim pekarskim proizvodima, određenim vrstama keksa, napolitanki, testenina, mesu i mesnim prerađevinama, jogurtu i mlečnim proizvodima i svežim kokošijim jajima.

Odlukom Vlade Severne Makedonije do 31. januara, umesto do 31. decembra, ostaju zamrznute i ranije utvrđene cene mineralne negazirane i gazirane vode, pojedinih vrsta gaziranih i gaziranih pića i piva.

- Današnja odluka je u interesu potrošača zbog predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika - navodi se u saopštenju.

Vlada Severne Makedonije je 19. septembra odlučila da 50 proizvoda u 24 kategorije pekarske, mlečne i mesne industrije pojeftine za najmanje 10 odsto u odnosu na cenu koju su imali 1. avgusta i da moraju da se prodaju po toj ceni, a nekoliko dana kasnije spisku su dodati svetlo pivo, negazirana voda i sokovi.

Važenje tih odluka o snižavanju i zamrzavanju cena određenih prehrambenih proizvoda i pića je 27. oktobra produđeo do kraja ove godine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading