Pucnjava u Češkoj
Foto: EPA/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK/Ilustracija

Policija je u četvrtak otišla u selo Hostanju zbog Kozakove poruke da želi da počini samoubistvo, međutim, situacija se drastično promenila čim su ušli u kuću. 

Na podu je policija pronašla telo njegovog oca Stanislava i već na prvi pogled bilo je jasno da je umro nasilnom smrću. Pored tela je pronađena sekira, ali je kasnije utvrđeno da je upucan.

Policija i vatrogasci osetili su miris plina u kući i ubrzo pronašli nešto što je izgledalo kao improvizirana eksplozivna naprava.

- Unutar kuće bile su raspoređene plinske boce i bila postavljena eksplozivna naprava - potvrdio je portparol policije Jan Danek, prenosi Informer.

Novinki prenosi da je Kozak unutar kuće postavio i kanistere s benzinom i tajmer koji je trebalo da aktivira eksplozivnu napravu u određeno vreme.

Policija i dalje istražuje da li je tako konstruisana naprava mogla da eksplodira.

- Policijski pirotehničar je isključio i obezbedio ceo sistem - dodao je Danek.

Kozak, nakon što je ubio oca i postavio eksplozivnu zamku, otišao je u Prag gde je počinio masovno ubistvo. Pucnjava u zgradi fakulteta je najtragičniji takav slučaj u istoriji Češke.

Među njegovim žrtvama verovatno su mladić i dvomesečno dete koji su ubijeni prošle nedelje u Klanovicama. To proizlazi iz balističkog testa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading