Makron
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

- Veliki sam obožavalac Žerara Depardjea. U našim zakonima postoji pretpostavka nevinosti – poručio je Makron, istakavši da odluke ne može unapred da donosi sud javnosti.

Čuveni Obeliks žestoko je napadnut u posle njegovih ženomrzačkih izjava tokom nedavno emitovanih snimaka za vreme njegovog boravka u Severnoj Koreji povodom sedamdesete godišnjice osnovanja ove države. Posle toga usledila je i specijalna televizijska emisija u kojoj su neke žene svedočile o njegovom nedoličnom ponašanju. Protiv Depardjea postoje i dve podnete tužbe za silovanje, dok se čak 14 pripadnica lepšeg pola žalilo na njegovo seksističko nasilno ponašanje.

Posle emitovanih snimaka, ovih dana reagovala je i ministarka kulture Rima Abdul Malak naglašavajući njegovo nedostojno ponašanje "koje je sramotaza francusku" i najavila pokretanje disciplinskog postupka za oduzimanje Legije časti koju je glumcu 1966. godine uručio tadašnji predsednik Žak Širak.

- Ako me neko pita da li ću oduzeti Legiju časti umetnicima ili drugima kada kažu nešto što me šokira, odgovor je ne – poručio je Makron, direktno protivurečići ministarki.

Istakao je i da Legija časti nije "odlikovanje za moral" i da se ona "ne oduzima na osnovu reportaže."

- Mrzim lov na ljude – zaključio je francuski predsednik, dodavši da je Depardje izuzetno veliki glumac "koji Francusku čini ponosnom."

S njim se nije složio bivši šef države Fransoa Oland.

- Emanuel Makron je govorio o Depardjeu i njegovom talentu. Ali, ja vidim 14 napadnutih žena. Ne, nismo ponosni na Žerara Depardjea – kazao je Oland.

Feministkinje su ogorčene posle Makronovog nastupa. Kažu da je mogao da bude bar suzdržan, imajući u vidu za šta se Depardje tereti.

Slavni glumac odlučno odbija optužbe. Brane ga i neke starije glumice s kojima je snimao. Neke su, čak dodale da su tokom snimanja obožavale da im spusti ruku na zadnjicu, a druge, poput Natali Baj, da nisu nikada imale probleme s njim tokom snimanja. Brižit Bardo je zaključila da danas postoje "teže i dramatičnije stvari", a podršku mu je pružila i Fani Ardan.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading