kralj Čarls
Foto: Shutterstock/Shutterstock

U dokumentarcu se takođe vidi da je kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi na probi zaboravio svoj tekst. U opuštenom 90-minutnom dokumentarcu kralj Čarls je prikazan "kao dobrodušna figura, uronjena u složene pripreme za krunisanje", prenosi BBC.

Na jednoj od završnih proba u Vestminsterskoj opatiji, kamere su uhvatile princa Vilijama kako se muči da zakopča jedno od svečanih odela, na šta mu kralj kaže da ne brine, jer nema "prste kao kobasice", kao što on ima.

Dokumentarac prati prvu godinu vladavine Čarlsa nakon smrti kraljice Elizabete II i donosi uvid u kraljevu svakodnevicu. U dokumentarcu Čarlsova sestra princeza Ana kaže da je slučajno boravila u Balmoralu kada je kraljica Elizabeta umirala i navodi da se kraljica brinula da će njena eventualna smrt u Škotskoj dovesti do dodatnih teškoća.

Princeza Ana govori i o čudnom "osećaju olakšanja" kada je videla da je kruna skinuta sa kovčega njene majke, kao da je to simbolizovao kraj njene duge posvećenosti dužnosti. Princeza takođe hvali kraljicu Kamilu zbog njenog "izvanrednog" razumevanja uloge supruge kralja Čarlsa.

U filmu, čiji je scenarista pisac kraljevske porodice Robert Hardman, takođe se vidi kralj Čarls dok posećuje pripadnike ukrajinskih trupa koji su bili na obuci u Velikoj Britaniji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading