deda mraz ustaška pesma
Foto: Alo

Društvenim mrežama se širi snimak nastao u tramvaju u Zagrebu, na kojem se vidi kako Deda Mraz i devojka obučena u vilenjaka pevaju ustašku Tompsonovu pesmu ''Bojna Čavoglave'' na takt “Zvončića” (Jingle Bells) uz pozdrave ‘za dom spremni’.

Autor objave na društvenoj mreži Iks (nekadašnji Tviter) je napisao: ''Kad može može bivši consigliere mafije za nekretnine po Istri @pedjagrbin u birtiji, može i Deda Mraz skupa s mladom damom u zadnjim kolima zagrebačkog božićnog tramvaja. Kaj!''

Mnogi koji su videli ovaj video zapis, isti su osudili i naveli da pozdravu “za dom” nije mesto u božićnom tramvaju. Autentičnost snimka potvrđena je za Večernji list iz ZET-a (Zagrebačko javno preduzeće za javni prevoz).

Osim toga, potvrdili su kako je odmah pokrenuta interna procedura kako bi se utvrdile sve okolnosti ‘neugodnog događaja’.

 

U saopštenju se navodi da se navedeni incident odigrao u tramvaju koji nije bio na redovnoj vožnji već u povratku u garažu, i u njemu nisu bili prisutni ostali putnici izuzev radnika ZET-a i animatora angažovanih preko agencije za evente.

Prema saopštenju, ZET će u skladu sa ishodom internog postupka preduzeti odgovarajuće disciplinske mere zbog ponašanja svojih radnika koje nije u skladu s profesionalnim i etičkim načelima.

Takođe će se razmotriti i nastavak poslovne saradnje s predmetnom agencijom koja je angažovala animatore, a čije je ponašanje takođe izašlo iz profesionalnih okvira koji su regulisani i sporazumom o saradnji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading