vanja i otac
Foto: Alo/skopje1.mk

Tim ombudsmana ušao je u zatvor „Skoplje“ u Šutki, kako bi proverio da li su "prava osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog, kao i lica osumnjičena da su pomagala u ubistvu narušena", prenosi „Skoplje1”.

Ekipu koja je ušla u zatvor interesuje u kakvom su stanju ćelije u kojima su osumnjičeni smešteni, u kakvom su zdravstvenom stanju, kao i u kakvom su stanju pritvora.

Novinari portala Skoplje1 zatražili su objašnjenje od ombudsmana Nasera ​​Ziberija zašto su odlučili da prate osumnjičene za dva ubistva.

"Pitanja smo uputili i njegovom timu, odakle čekamo njihov stav po tom pitanju – opravdan je utisak da oni vrše nadzor samo nad pritvorenicima iz poznatih slučajeva, kao i nad pritvorenicima visokog profila. Odatle su se oglasili i čekamo odgovor", navodi se u saopštenju ovog medija.

Provere da li se u zatvoru poštuju prava Velibora Maneva, Bore Videvskog i Vlatka Kešiševa, kao i osumnjičenih za pomaganje Aleksandra Đorčevskog i Stefana Dimkovskog, dolazi samo osam dana nakon što su završili u pritvoru. Njih trojica, odnosno Manev, Kešišev i Videvski priznali su krivicu i šta su radili tokom otmica i ubistava. Tužilaštvo je tražilo, sud je odobrio pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

Skopje1.mk

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading