Tornado
Foto: AP/Nicole Hester (MBR)

Dvogodišnji dečak Entoni Elmer Mendez pronađen je mrtav u rukama svoje majke, Florideme Gabrijel Perez, nakon razornog tornada. Tornado je takođe usmrtio njihovog komšiju, Džozefa Daltona, oca dvoje dece, podigavši njegovu prikolicu i bacio je na kuću u kojoj je živela Perez sa svojom decom.

Nakon oluje, drugi komšija je pokrenuo potragu za nestalim dečakom, koji je oluja odbacila daleko od njegovog doma. Vatrogasci su ga na kraju pronašli u ruševinama, u naručju svoje mrtve majke.

Daltonova deca, kao i partner Florideme Gabrijel Perez i njihovo drugo dete, prebačeni su u bolnicu sa lakšim povredama.

U tornadu u Tenesiju poginulo je šest osoba, dok je 83 povređeno. Ova tragedija je duboko potresla lokalnu zajednicu.

Iako je nedavni tornado u Tenesiju bio razoran, ne smatra se najgorim tornadom u istoriji Tenesija. Prema podacima Nacionalne meteorološke službe, najsmrtonosniji tornado u srednjem Tenesiju dogodio se 10. maja 1933. godine u okruzima Overton i Pickett, sa ocenom F4 na Fuhita skali. 

Ovaj tornado je odneo 35 života. Takođe, postoji interaktivna mapa koja sadrži podatke o tornadima u Tenesiju od januara 1950. do 31. avgusta ove godine.

BONUS VIDEO

@alo_portal PREDSEDNIK NAJAVIO ODLIČNE VESTI ZA GRAĐANE JAGODINE "Do marta ćete dobiti magnetnu rezonancu i mamograf" #alo #alodnevnenovine #predsedniksrbije #aleksandarvucic #fypシ #fypシ゚viral #srbijanesmedastane ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading