nevreme indija
Foto: Alo/Printscreen

Snimci i fotografije objavljeni na internetu pokazuju posledice onoga što je opisano kao brz i gadan događaj.

- To je trajalo vrlo kratko, ali je izazvalo veliku štetu - rekao je Padi Farel, okružni odbornik, koji se vozio kroz selo kada je udario tornado.

- Promašio me je za nekoliko sekundi, imao sam mnogo sreće. Nastavio sam da vozim da bih pobegao od toga, inače bi moj auto bio teško oštećen. Mislim da niko nije teško povređen, na sreću, ali krov sa zgrade je skinut i mnogo automobila je oštećeno. Na ulici ima mnogo ruševina, a hitne službe su na licu mesta - dodao je.

"Krovovi su uništeni, čamci prevrnuti"

- Bio je to neverovatan haos. Krov mi je raskomadan, a crep je otkinut. Prozor na mojoj zgradi je probijen i polovina krova je otkinuta sa zgrade za skladištenje pozadi — i još uvek nisam našao gde je sve to palo - rekao je Šejmus Gibons, koji u selu drži prodavnicu električnih bicikala i dodao da "nikada nije video ništa slično, kao i da je nekoliko čamaca u marini prevrnuto".

Gardai (irska policija) i druge hitne službe su na mestu incidenta, nakon čega su saopštili da je selo zatvoreno i pozvali ljude da "izbegavaju to područje".

Drugi tornado za jedan dan

U međuvremenu, na snazi su vremenska upozorenja dok se oluja "Fergus" kreće preko ostrva Irske.

Zajedno sa Leitrimom, u 17 okruga izdato je žuto upozorenje na vetar. Strože upozorenje narandžaste statusa izdato je i za tri okruga na zapadnoj obali, Kler, Golvej i Mejo.

Trenutno nema podataka o povređenim učesnicima.

Podsetimo, tornado je danas odneo najmanje šest života u Tenesiju, dok je više desetina povređeno, a nastala je i ogromna materijalna šteta.

(Bi-Bi-Si)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading