Očni pregled
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Doktori u bolnici otkrili su da ima još 60 crva u očima, što uključuje 40 u desnom, a deset u levom oku. Oni su se nalazili u prostoru između njenih očnih jabučica i kapaka.

Lekari su potom uklonili parazite i zaključili da je u pitanju vrsta valjkastih crva, Filarioidea. Ti se crvi inače prenose putem ugriza muve, no žena je verovala da ih je uhvatila iz ličinki na zaraženim mačkama ili psima.

Zapravo, ona kada je mazila životinje, desilo bi se da dobije ličinke na rukama, a potom se to prenosi ako dodirne oko, piše "San".

Poznato je da neke vrste valjkastih crva koje žive u oku uzrokuju slepilo, ali takvi slučajevi se češće dešavaju u Africi nego u Kini. Lekari su joj savetovali da se vrati na preglede u slučaju da su ostali crvi ili ličinke.

To nije bio jedini čudan slučaj koji se dogodio. Slično se dogodilo i devojci koja dolazi iz Amerike kada su joj izvadili 14 crva iz oka. Ona je pomislila da joj je upala trepavica u oko, a onda je slučajno izvadila crva.

Abi Bekli, 28, mislila je da ima zalutalu trepavicu ispod kapka kad je bila dva nedelje na brodu na Aljasci. Lekari su rekli da su u pitanju crvi koji su nazvani Thelazia gulosa, izvađeni iz ženinog oka tokom 20 dana pre nego što su simptomi nestali.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading