Vanja i Ljupčo
Foto: Printscreen/Foto: Alo/ilustracija

Kako prenose makedonski mediji Palevski je dobro poznavao Vanču Lazarova, dedu male Vanje sa kojim je jedno vreme blisko politički sarađivao ali i poslovno.

Palevski je napravio i zgradu u kojoj je Vanjin deda kupio stan, a u kome je i devojčica stanovala sa majkom i sestrom i iz koje je kobnog 27. novembra oteta i kasnije ubijena. 

Vanjin deda Vančo Lazarov je bio direktor carine, a kasnije i savetnik u jednoj kompaniji. Tada je i kupio stan u zgradi koju je napravio Palevskii koji je u potkrovlju iste imao svoje kancelarije, što znači da je poznavao malu Vanju. 

Podsetimo Vanja je oteta 27. novembra kada je ujturu krenula u školu. Nju su oteli u ulazu zgrade, a kako je istraga utvrdila Palevski je ubio dva sata kasnije. 

Ljupčo Palevski je 30. novembra pobegao prvo u Beograd, a onda preko Bugarske u Tursku gde je i lociran i uhapšen u utorak 5. decembra. Pored njega za otmicu i ubistvo male Vanje osumnjničeni su i uhapšeni Velibor Manev, Vlatko Kešiševi Bore Videvski koji se svi sumnjiče i za ubistvo Panča Žeževskog frizera iz Velesa koji je likvidiran 22. novembra i čiji je autombil koričšćen u Vanjinoj otmici. 

Pored njih uhapšen je i Vanjin otac Aleksandar Đorčevski koji je ovoj grupi pomogao u otmici svoje ćerke otkrivajući im kada ona kreće u školu.

Takođe sinoć je uhapšen i Vasko Stojkov advokat prvo osumnjičenog Ljupča Palevskog.   

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading