Ljupče Palevski
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Naredna 24 sata advokat Vasko Stojkov, koji je Ljupča Palevskog-Palča automobilom izveo iz Makedonije, ostaće u policijskoj stanici, saznaje „Skoplje1”.

On je danas pozvan na saslušanje gde je dao izjavu. Sutra će, međutim, biti odlučeno da li će dobiti status osumnjičenog jer je izveo Palča iz zemlje, a posle ubistava Vanje Đorđevske i Pančea Žežovskog.

On je, kao i druga osoba iz Strumice, učestvovao u transportu Palča. Njegov prvi iskaz, kao i drugi dokazi, analizirani su - i sada daje više informacija policijskim istražiteljima.

Za sada se zna da je Stojkov kontaktirao Palča nakon što ga je napustio u Beogradu i vratio se u Skoplje. Na Tužilaštvu je da odluči da li će za Stojkova tražiti meru za obezbeđenje prisustva – što podrazumeva pritvor, kućni pritvor, oduzimanje pasoša ili povremeno pojavljivanje pred sudom.

Ove mere se određuju kako bi se sprečilo lice osumnjičeno u predmetu da pobegne ili utiče na svedoke. Strumičanin, koji je posle Stojkova preuzeo Palca i odveo ga u Bugarsku, pa Tursku – završio je iza rešetaka. On se nalazi u efektivnom pritvoru od 48 sati, koji izdržava u zatvoru „Skoplje“ u Šutki. Prethodno je Stojkov objasnio zašto je odlučio da odvede Palča u inostranstvo i opravdao svoje korake.Prema njegovoj izjavi u medijima,

Palčo mu je rekao da ga vodi u komšiluk na zdravstvene preglede. Napustio ga je i vratio se u Skoplje. Kada je saznao da je osumnjičen, prema tvrdnjama advokata, napisao mu je poruku da se vrati u Makedoniju i da izjavu istražnim organima. Za sada je poznata i činjenica da je Stojkov pravni zastupnik Palča u pojedinim slučajevima. Pre nekoliko dana, kada se saznalo da je Palčo vozio u Srbiju, „Skoplje1” je pokušao da ga kontaktira – ali je on odbio pozive.

BONUS VIDEO

@alo_portal Milena Popović priznala šta je sve uradila na svom telu Celu emisiju “U RINGU” sa Milenom Popović možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #milenapopovic #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading