bolnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Majka poziva na istragu o greškama u bolnici u Kvinslendu nakon što je njen autistični sin umro od gladi dok je bio pod brigom lekara.

Stjuart Keli (45) preminuo je u bolnici Robina u avgustu prošle godine od gladi i dehidracije tokom 33-dnevnog prijema.

Njegova uništena majka, En Džefri, provela je ceo život svog sina kao njegov primarni staratelj, brinući se da on može da živi srećnim i ispunjenim životom.

- Kako neko može da umre od gladi u bolnici? Dozvoljeno mu je da dostigne to kritično stanje unutar bolničkog sistema. Kako je to moguće, kako to može biti? - Kelijeva majka En Džefri rekla je za „A Current Affair“.

Keli nije bio kritično bolestan kada je primljen u bolnicu u maju prošle godine, ali mu je bio potreban tretman mentalnog zdravlja nakon što je razvio anksioznost koja ga je podstakla da nezdravo izgubi kilograme.

Tokom svoje prve posete bolnici Robina, primljen je osam dana pre nego što je otpušten nakon što je pokazao izvesno poboljšanje.

Međutim, Kelijeve borbe su se nažalost nastavile tokom narednih meseci, a on je primljen po drugi put u julu nakon što je dodatno smršao.

Sa njegovim sve većim gubitkom težine i mukom da jede, Kelijeva porodica je očekivala da će on dobiti terapiju za njegovo mentalno i fizičko zdravlje.

Nažalost, nijedna od ovih stvari se nije dogodila i tokom narednih nedelja Kelijevo stanje je napredovalo sve dok na kraju nije umro od gladi.

„Pronašli smo ga nekoliko puta u mokrom krevetu.“, rekla je gospođa Džefri.

Kada je bolnica konačno odlučila da njenom sinu da sondu za hranjenje, bilo je prekasno, a Keli je podleglap posle 21 dan na intenzivnoj nezi.

„Prevaren je još 40 godina svog života“, rekla je njegova majka.

- Osećala sam da je radost nestala iz mog života. Osećala sam da je ostavljen da umre verovatno zbog invaliditeta, rekla je njegova majka.

Na Kelijevoj smrtovnici, autizam je naveden kao uzrok, zajedno sa disfunkcijom više organa, gladovanjem i dehidracijom.

Nakon Kelijeve tragične smrti, portparol Gold Coast Health-a rekao je za nevs.com.au da se njegova smrt „mogla sprečiti“ i složio se da je bilo „značajnih neuspeha“ u njegovom lečenju.

Bolnica je navodno identifikovala 11 neuspeha koji su direktno doprineli Kelijevoj smrti, ali do sada nijedan pojedinac nije upućen u australijsku upravu koja je nadležna za regulisanje ponašanja medicinskog osoblja.

- Želim da znam šta je sprovedeno sada 15 meseci kasnije, nakon što sam sahranila svog sina, šta su zapravo uradili? - rekla je ona.

„Želim da znam šta mu se desilo pre nego što umrem“, dodala je penzionerka iz Autralije slomljenog srca, prenosi "Njujork post".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading