NEOČEKIVANI OBRT Oglasio se MUP povodom pokušaja otmice u Severnoj Makedoniji
Foto: Shutterstock

U MUP-u kažu da nije tačno da je u Кarbincima bio pokušaj otmice, već da je jedna muška osoba pozvala učenicu u automobil da je odvede na kafu!

Demanti Ministarstva unutrašnjih poslova prenosimo u nastavku:

„Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije demantuje spekulacije koje su se danas proširile na pojedinim portalima, lokalnim televizijama i društvenim mrežama o navodnom pokušaju otmice maloletnika u školskom dvorištu u opštini Кarbinci.

Prema zvaničnom izveštaju policiji: Danas (05.12.2023.) u 09.52 časova u SVR Štip iz osnovne škole u ​​opštini Кarbinci, prijavljeno je da je oko 09.30 časova mlada muška osoba došla u školsko dvorište u „ golf“ putničko vozilo, koji je, prema prijavi, pozvao učenicu da uđe u njegov automobil da ode na kafu, ali se ona odmah vratila u školu i prijavila se direktoru.

Slučaj se rasvetljava.

Plasiranje ovakvih spekulacija, od kojih su neke u dnevnopolitičke svrhe, ima za cilj izazivanje panike, uznemirenosti, stalnog osećaja straha i nesigurnosti kod građana. Apelujemo na građane da ne nasedaju na ovakve spekulacije. Zahvaljujemo se i medijima koji proveravaju informacije u nadležnim institucijama“ – saopštio je MUP.

Podsetimo, kako su ranije objavili lokalni mediji, u opštini Karbinci u Severnoj Makedoniji pokušana je otmica dece.

Prema informacijama gradonačelnika Viktora Paunova, sve se dogodilo u dvorištu škole „Strašo Pindžur”.

- Ovaj nemili događaj dogodio se posle 9.30 časova, pokušaj otmice dvoje dece, učenika. Prema prvim informacijama, otmičari su pokušali da ih ubace u vozilo koje je došlo do samog školskog dvorišta - rekao je Paunov i doda da se radi na pronalaženju registarske automobla. 

Direktorka škole Natalija Kostova rekla je da su deca na bezbednom, kao i da su u pitanju deca turske i makedonske nacionalnosti.

- Deca su ovde. Bilo je pokušaja otmice, ali srećom nije uspelo. Jedno dete je turske nacionalnosti, drugo makedonske. Motivi nam nisu poznati. Mi smo ovde sa policijom, razgovaramo. Desilo se u školskom dvorištu, auto je pobegao - rekla je ona za TV Star.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading