Izrael
Foto: AP/Jacquelyn Martin (POOL)

Galant je ranije, na početku operacije „Potop Al-Aksa” i pokretanja izraelske agresije na Gazu, izjavio da će ovaj put rat trajati mesec ili tri i da „na kraju neće biti Hamasa”.

On je takođe rekao da se Izrael bori protiv "ljudskih životinja" u Gazi.

Naveo je da se pregovori sa Islamskim pokretom otpora Hamas mogu nastaviti samo ako "Hamas sprovede osnovni sporazum i vrati 15 žena i dvoje dece koje još drži" kao taoce, bez ikakvih preduslova ili bilo čega zauzvrat.

- Neće biti razmene zarobljenika dok se ne okonča izraelska agresija na pojas Gaze i ne dođe do sveobuhvatnog i konačnog prekida vatre - izjavio je zamenik šefa političkog biroa Hamasa Saleh al-Aruri.

Dva izbora za Hamas - smrt ili predaja

Galant je potvrdio svoju posvećenost povratku preostalih zatvorenika koje drži Hamas, a procjenjuje se na više od 100 ljudi.

- Jedini način za Hamas je upotreba sile. Na kraju će vam dati nešto... Hamas ima dva izbora: umrijeti u tunelima ili na površini, ili se bezuslovno predati - dodao je on.

Ponovo je podsetio na ciljeve agresije na Gazu, a to je da se ubije Jahja Sinvar, vođa Hamasa u Gazi i arhitekta napada 7. Okobra, da se „razbije komandni lanac Hamasa” i obezbedi da Hamas „više ne deluje kao vojna organizacija koja može pokrenuti organizovane napade na Izrael”.

Sklopljena su dva primirja između Hamasa i Izraela, koja su trajala sedam dana, u kojima je razmenjen određen broj palestinskih i izraelskih zatvorenika, a u Pojas Gaze dopremljena pomoć u hrani.

Primirje je okončano prošlog petka.

BONUS VIDEO

@alo_portal "SA ĐORĐOM MELONI SAM PRIČAO O VAŽNIM PITANJIMA" Vučić: Bilo je robne razmene od 4,6 milijardi evra, složili smo se da može više! #alo #alodnevnenovine #aleksandarvucic #djordjameloni #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading