vojska
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ova izjava je usledila nakon tvrdnji medija u ponedeljak, koji su se pozivali na visoke izraelske vojne zvaničnike, da su dva civila ubijena u Gazi na svakog militanta Hamasa, prenosi CNN.

Portparol vojske potpukovnik Konrikus saopštio je američkoj televiziji u ponedeljak da može da potvrdi taj medijski izveštaj.

"I mogu da kažem da, ako je to tačno, a mislim da će naši brojevi biti potvrđeni - ako uporedite taj odnos sa bilo kojim drugim sukobom na urbanom terenu između vojske i terorističke organizacije koja koristi civile kao svoj živi štit, a implementirana je u civilno stanovništvo, videćete da je ta razmera veoma velika, izuzetno pozitivna i možda jedinstvena u svetu”, naglasio je Konrikus.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je novinarima na konferenciji za novinare u subotu da je vojska ubila "hiljade terorista", prenosi CNN.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je u ponedeljak da je 15.899 Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima od 7. oktobra,  ne precizirajući koliko je ubijenih civila i boraca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading