Izrael
Foto: AP/Victor R. Caivano (STF)

U međuvremenu, mediji prenose, pozivajući se na očevice, da su izraelski tenkovi, oklopni transporteri i buldožeri ušli danas u južni deo Pojasa Gaze, kod Kan Junisa, Kako navodi Tajms of izrael, više desetina izraelskih tenkova ušlo je u južni deo Pojasa Gaze.

 Portparol Izraelskih odbrambenih snaga za arapski jezik naveo je na društvenoj mreži X (Tviter) da je glavni autoput Gaze Salah ad-Din, u oblastima severoistočno od Kan Junisa, "zona borbe".

"Borbe i vojno napredovanje IDF u oblasti Kan Junisa ne dozvoljavaju kretanje civila kroz osovinu Salah ad-Din u oblastima severno i istočno od grada", naveo je on. Kazao je da će izraelska vojska olakšati kretanje civila preko obilaznice zapadno od Kan Junisa. Al Džazira je prenela da izraelske snage prodiru u istočni deo Kan Junisa i deluje da opkoljavaju područje tog grada. Kako je navela, intenzivirani su vazdušni napadi i granatiranje na istoku Kan Junisa.

Od ranog jutra izraelski tenkovi i oklopna vozila kreću se ka Kan Junisu. "Govorimo o istočnoj strani autoputa Salah al-Dina, dok se kod Kan Junisa put deli u dva pravca", navodi Al Džazira Izraelska vojska je danas ponovo pozvala na masovnu evakuaciju iz Kan Junisa, u kojem je desetine hiljada raseljenih Palestinaca potražilo utočište u proteklih nekoliko nedelja, nakon što je vojska proširila kopnenu ofanzivu i bombardovala ciljeve širom Pojasa Gaze.

Vojska je naredila Palestincima u oko 20 oblasti u centralnom delu Pojasa Gaze da odu dalje na jug i objavila mape na internetu, navodi Gardijan. Cilj proširenih akcija izraelske vojske je, nakon isteka jednonedeljnog prekida vatre, uništenje lidera Hamasa u Pojasu Gaze.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading